Εμπορειός

γιατι να επισκεφτειτε τον εμπορειο

Ο Εμπορειός βρίσκεται στη νότια Χίο, μια περιοχή γνωστή και ως Μαστιχοχώρια. Πρόκειται για την μοναδική περιοχή στον κόσμο όπου παράγεται φυσική μαστίχα. Η μαστίχα χρησιμοποιείται για την παραγωγή μεγάλου αριθμού προϊόντων, όπως τσίχλες και φαρμακευτικά προϊόντα.

Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την κουλτούρα των κατοίκων της περιοχής τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους. Υπάρχουν πολλές γιορτές και φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γι’ αυτό το σκοπό.

Η περιοχή του Εμπορειού ελκύει το θαυμασμό και την προσοχή των ταξιδιωτών. Χάρη στις 2 υπέροχες ηφαιστειογενείς παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο μας. Τα Μαύρα Βόλια και το Φώκι. Αλλά και χάρη στα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της, που φανερώνουν τη μακραίωνη ανθρώπινη δραστηριότητα σε αυτήν την όμορφη πλευρά της Χίου.

Οι παραλίες Μαύρα Βόλια και Φώκι καλύπτονται με μαύρα βότσαλα και μαύρη άμμο, που προέκυψαν από το ανενεργό ηφαίστειο Ψαρωνας.

Αυτό το ηφαιστειογενές και ανεπανάληπτο τοπίο, με τη μαγευτική ακρογιαλιά και το σκούρο μπλε της θάλασσας, επιφυλάσσουν μια πραγματικά σπάνια εμπειρία στους επισκέπτες.

Εμπορειός – Ένα Ελληνικό Θέρετρο 

Απο τον εμπορειο στο λιμανι
 ο εμπορειοσ σε μια φωτογραφια

Photo Gallery

ειπαν για τον εμπορειο

Ο Εμπορειός είναι ένα κόσμημα στα νότια της Χίου.

Στα νότια της Χίου στον Εμπορείο, που βρίσκεται 30 χλμ. από την πόλη της Χίου, βρίσκεται η παραλία Μαύρα Βόλια. Μοναδική στον κόσμο. δεν είναι συγκρίσιμη με οποιαδήποτε άλλη παραλία.

Τα μαύρα βότσαλα δίνουν μια ξεχωριστή, μοναδική ομορφιά. Η προέλευση οφείλεται σε έκρηξη ηφαιστείου (τον ανενεργό Ψαρώνα) εκατοντάδες χρόνια πριν.

Τα Μαύρα Βόλια είναι επίσης γνωστή με την ονομασία Μαύρος Γιαλός (μαύρη ακτή). Η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη των οποίων το δεύτερο είναι γνωστό ως Φώκι.

Είναι μια αληθινή εμπειρία να ανακαλύψετε αυτή την παραλία και να απολαύσετε το κρυστάλλινο νερό.

Συνδυάστε μια επίσκεψη στην παραλία με μια επίσκεψη σε ένα από τα ωραία εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε νόστιμο φαγητό.

Ή κάντε κράτηση για μία ή περισσότερες διανυκτερεύσεις στο καταπληκτικό Emporios Bay Hotel της Χίου https://www.facebook.com/EmporiosBayChios/

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω τον ενδιαφέροντα αρχαιολογικό χώρο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο.

Doortje van Lieshout – Emporios