Μαύρα Βόλια

γιατι να επισκεφτειτε τα μαυρα βολια

Μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από το Πυργί, ξεδιπλώνεται ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία της Χίου και της Ελλάδας. Η παραλία Μαύρα Βόλια ή Μαύρος Γιαλός, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες του κόσμου. Πήρε το όνομα του από τις μαύρες πέτρες του ανενεργού ηφαίστειου, του Ψαρώνα.

Τα Μαύρα Βόλια προσφέρουν στον επισκέπτη τους μια μοναδική, μυστηριώδη αίσθηση. Έχει παγωμένα, κρυστάλλινα νερά και ένα όμορφο βαθύ βυθό με ένα μοναδικό σκούρο χρώμα, χάρη στα βότσαλαΟι ψηλοί, ανθεκτικοί βράχοι προσφέρουν την εικόνα ενός ηφαιστειογενούς, άγριου τοπίου και καθιστούν το κολύμπι εκεί μια εμπειρία ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις παραλίες στη σειρά. Ο πρώτος ονομάζεται Μαύρα Βόλια ή μαύρος γυαλός και τα άλλα 2 ονομάζονται παραλία Φώκι. Στο τέλος της πρώτης παραλίας υπάρχει μια καντίνα που προσφέρει σάντουιτς, παγωτό και παγωμένο καφέ. Στη συνέχεια θα βρείτε ένα μονοπάτι που οδηγεί στη δεύτερη και τρίτη παραλία Φώκι. Τέλος, στο λιμάνι του Εμποριού θα βρείτε πολλές παραδοσιακές ταβέρνες.

Μαύρα Βόλια– Μια Κορυφαία Ελληνική Παραλία

απο τον εμπορειο στα μαυρα βολια
τα μαυρα βολια με μια εικονα

Photo Gallery